Belgické vafle

150 ml mléka
3 vejce
7 lžic oleje
175 g hladké mouky
1 lžíce cukru krystal
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky soli

vaflovač (bývá součástí toastovače)

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a sůl.
Ve druhé míse metličkou rozmícháme mléko, žloutky a olej. Přidáme sypkou směs a šleháme  metličkou nebo elektrickým šlehačem do hladka.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nakonec vmícháme lehce do těsta.

Ve vaflovači pečeme každou vafli cca 5-7 minut do zlata.

Podáváme pocukrované moučkovým cukrem nebo přelité pampeliškovým, javorovým nebo jiným sirupem.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.