Týdenní jídelníček – třetí masopustní týden: 21.-28. 1.

 

Další zimní týden ve znamení masa a sladkého pečení.

Sobota:
1. snídaně: müsli s mlékem, kakao
2. oběd: hovězí vývar s játrovými knedlíčky, kuřecí křidélka na medu, chléb, salátek z kysaného zelí
3. večeře: hovězí vývarfrancouzské brambory, kyselá okurka

upečeme linecký mřížkový koláč

Neděle
1. snídaně: linecký mřížkový koláč, mléko
2. oběd: brokolicová polévka, hovězí znojemská, rýže
3. večeře: brokolicová polévka, vafle sypané cukrem nebo přelité pampeliškovým či jiným sirupem, čerstvé ovoce nebo kompot

Pondělí:
1. snídaně: banán s tvarohem, čaj s medem
2. oběd: chlebová polévka ze zbylého chleba, vepřové kung-pao, rýže
3. večeře: chlebová polévka, vaječné omelety s hráškem a sýrem, pečivo, rajčatový salátek

upečeme chléb

Úterý:
1. snídaně: chléb s medem nebo marmeládou, bílá káva
2. oběd: květáková polévkabulgur se zelím
3. večeře: pečené kuře, brambory, kompot nebo kyselá okurka

připravíme si domácí jogurt

Středa:
sn: jogurt s medem a ořechy, čaj
o: květáková polévka, rizoto ze zbylého kuřecího masa sypané sýrem, kyselá okurka
ve: pečená makrela (upečte o jednu makrelu víc a použijte ji zítra do pomazánky, brambory

Čtvrtek:

1. snídaně: müsli s jogurtem, bílá káva
2. oběd: zelená minestronenudle s mákem
3. večeře: petrželová polévkapomazánka z pečené makrely, chléb

přes den upečeme nebo koupíme chléb na večeři

Pátek:
1. snídaně: chléb s máslem a sýrem, čaj
2. oběd: petrželová polévkakuskus s mletým masem a rajčaty
3. večeře: zelená minestrone, palačinky na sladko

nakoupíme na další týden

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.