Zimní období mám ráda, protože na kamnech (topení) si můžeme ledasco připravit. Třeba kvásek na chleba nebo právě jogurt.
1/2 litru čerstvého plnotučného mléka
1-2 lžíce kvalitního živého jogurtu
Mléko zahřejeme nejlépe ve smaltované nebo skleněné nádobě na cca 40 stupňů. Vypneme sporák a vmícháme jogurt.
Přelijeme do uzavíratelné skleněné nádoby (třeba zavařovačky), zavřeme a necháme přes noc stát na topení.
Ráno máme jogurt hotový. Uchováváme v ledničce.
Těhotenství, kojení, malé děti:
Pokud netrpíte alergiemi, tak velice vhodné pro těhotné i kojící maminky a také pro malé děti.
Z čerstvého mléka a kvalitního jogurtu bez „Éček“
A co kdyz pres noc netopime?
No vida, tak si ho připravte přes den (to je asi i lepší, protože přes noc si ho pak dáte vychladit do ledničky). My máme wafky a s malými dětmi jsou přes den v zimě dost teplé, tak přes noc je to tak akorát na ten jogurt. Ale máte pravdu, že to může být různé. Tak si ho dejte dělat ráno a do večera ho budete mít hotový.