Domácí jogurt

Zimní období mám ráda, protože na kamnech (topení) si můžeme ledasco připravit. Třeba kvásek na chleba nebo právě jogurt.

1/2 litru čerstvého plnotučného mléka
1-2 lžíce kvalitního živého jogurtu

Mléko zahřejeme nejlépe ve smaltované nebo skleněné nádobě na cca 40 stupňů. Vypneme sporák a vmícháme jogurt.

Přelijeme do uzavíratelné skleněné nádoby (třeba zavařovačky), zavřeme a necháme přes noc stát na topení.

Ráno máme jogurt hotový. Uchováváme v ledničce.

Těhotenství, kojení, malé děti:

Pokud netrpíte alergiemi, tak velice vhodné pro těhotné i kojící maminky a také pro malé děti.

Z čerstvého mléka a kvalitního jogurtu bez „Éček“

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Komentáře: 2

  1. No vida, tak si ho připravte přes den (to je asi i lepší, protože přes noc si ho pak dáte vychladit do ledničky). My máme wafky a s malými dětmi jsou přes den v zimě dost teplé, tak přes noc je to tak akorát na ten jogurt. Ale máte pravdu, že to může být různé. Tak si ho dejte dělat ráno a do večera ho budete mít hotový.

Komentáře nejsou povoleny.