Někdy mi přijde, že z pečení kachny se dělá zbytečně věda. Můj postup je jednoduchý.
kachna
1-2 jablka
sůl
kmín
trocha sádla (případně másla) na vymazání pekáče
Kachnu řádně nasolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme jedno až dvě jablka a pečeme. Nejprve asi půl hodiny na 200°C, pak troubu ztlumíme na 150-170°C a dopečeme tak ještě cca 2-2,5 hodiny přiklopené. Poté odklopíme, troubu nastavíme na 180°C a dopečeme do zlatova (cca 30 min).
Dle potřeby podléváme vodou (není moc třeba, kachna pustí šťávu a sádlo) a přeléváme výpekem, zvlášť tehdy, kdy pečeme odklopené.
Tip:
A dobře tedy, tady jeden tip na pomalu pečenou kachnu (ještě jsem to takto nezkoušela). Pekáč nevymazávejte, kachnu vložte do pekáče, přiklopte, dejte do trouby na 120°C a pečte cca 6 hodin. Poté odklopte a dopečte ještě asi půl hodiny na 180°C, abyste si vytvořili kůrčičku.
1 komentář
Komentáře nejsou povoleny.