Citrónová srdíčka

Tohle vánoční cukroví mám snad nejraději. Recept mám od babičky, tatínkovy maminky, od které jinak moc receptů nemám, ale o tenhle poklad jsem si musela říct.
28 dkg másla
25 dkg hladké mouky
1 celé vejce
šťáva z 1 citrónu

Těsto zpracujeme a dáme uležet a ztuhnout do lednice (z poměru másla a mouky je jasné, že musí být opravdu ztuhlé a odřezky pak dáváme opět ztuhnout do lednice).
Pak těsto rozválíme (ne na příliš tenký plát) a vykrajujeme srdíčka (při pečení se smrsknou, tak ideální velikost vykrajovátka je tak 4 cm v nejširší části). Peče se poměrně dlouho (až jsou zespodu růžové), v porovnání třeba s lineckým. Těsto naběhne jako listové.
Pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou (případně vanilkovým cukrem).
Je potřeba, aby bylo těsto opravdu upečené, jinak bude uprostřed tvrdé.
Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.