Tento recept (skvěle se hodící na podzim a v zimě) jsem objevila až letos. Zachutnal nám a tak, když nám zbyde celer, už vím, co s ním.
cca 1/2 celeru
1-2 jablka
cibule
sůl
bílý pepř
špetka muškátového květu
smetana ke šlehání (nebo na vaření)
máslo
anglická slanina na posypání na talíři
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na kostičky nakrájený celer a jablko a společně restujeme dalších cca 5 minut.
Poté zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a necháme povařit do měkka. Vypneme sporák a rozmixujeme ručním mixérem do hladkého krému. Nakonec vmícháme smetanu.
Můžeme podávat s orestovanou, na kostičky pokrájenou anglickou slaninou.
1 komentář
Komentáře nejsou povoleny.