Celerová polévka s jablkem

Tento recept (skvěle se hodící na podzim a v zimě) jsem objevila až letos. Zachutnal nám a tak, když nám zbyde celer, už vím, co s ním.

cca 1/2 celeru
1-2 jablka
cibule
sůl
bílý pepř
špetka muškátového květu
smetana ke šlehání (nebo na vaření)
máslo

anglická slanina na posypání na talíři

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na kostičky nakrájený celer a jablko a společně restujeme dalších cca 5 minut.

Poté zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a necháme povařit do měkka. Vypneme sporák a rozmixujeme ručním mixérem do hladkého krému. Nakonec vmícháme smetanu.

Můžeme podávat s orestovanou, na kostičky pokrájenou anglickou slaninou.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.