libové vepřové řízky
1 velká cibule
velká hrst sušených lesních hub
sůl
pepř (černý nebo bílý)
kmín (nemusí být)
olej
hladká mouka
Řízky naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme a opepříme. Poprášíme moukou a zprudka krátce osmahneme na rozpáleném oleji a vyndáme.
Cibuli nakrájíme na jemno a na pánvi (která se dá přiklopit) osmahneme do zlatova. Přidáme maso, podlijeme vodou, přidáme sušené houby a kmín a dusíme cca 1-1,5 hodiny do měkka. Když je potřeba dolijeme vodu.
Pokud chceme, můžeme na závěr zahustit omáčku cca 1 lžící hladké mouky (předem rozmíchané v trošce vody), případně dochutit solí či pepřem a ještě chvíli povařit.
Podáváme s rýží.