Vepřové plátky na houbách

libové vepřové řízky
1 velká cibule
velká hrst sušených lesních hub
sůl
pepř (černý nebo bílý)
kmín (nemusí být)
olej
hladká mouka

Řízky naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme a opepříme. Poprášíme moukou a zprudka krátce osmahneme na rozpáleném oleji a vyndáme.

Cibuli nakrájíme na jemno a na pánvi (která se dá přiklopit) osmahneme do zlatova. Přidáme maso, podlijeme vodou, přidáme sušené houby a kmín a dusíme cca 1-1,5 hodiny do měkka. Když je potřeba dolijeme vodu.

Pokud chceme, můžeme na závěr zahustit omáčku cca 1 lžící hladké mouky (předem rozmíchané v trošce vody), případně dochutit solí či pepřem a ještě chvíli povařit.

Podáváme s rýží.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.