Špagety aglio olio e peperoncino

čili s česnekem, olivovým olejem a feferonkou

špagety
olivový olej
česnek
feferonka
sůl
parmezán či pecorino na posypání (ale může být i obyčejný sýr)

Ve slané vodě uvaříme špagety „al dente“, tedy slijeme hned, co přestanou být tvrdé. Můžeme propláchnout studenou vodou.

Na 3-4 lžících olivového oleje osmahneme na drobno pokrájenou feferonku a na plátky nakrájený (případně lisovaný) česnek. Přidáme špagety a promísíme.

Ihned podáváme a na talířích sypeme sýrem.

Těhotenství, kojení, malé děti:

Není vhodné při kojení a pro malé děti. Těm necháme stranou pár špaget a připravíme jim snad nejoblíbenější pochoutku mých dětí – špagety se strouhaným sýrem ;-). Případně je můžete promíchat s máslem či trochou olivového oleje.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.