čili s česnekem, olivovým olejem a feferonkou
špagety
olivový olej
česnek
feferonka
sůl
parmezán či pecorino na posypání (ale může být i obyčejný sýr)
Ve slané vodě uvaříme špagety „al dente“, tedy slijeme hned, co přestanou být tvrdé. Můžeme propláchnout studenou vodou.
Na 3-4 lžících olivového oleje osmahneme na drobno pokrájenou feferonku a na plátky nakrájený (případně lisovaný) česnek. Přidáme špagety a promísíme.
Ihned podáváme a na talířích sypeme sýrem.
Těhotenství, kojení, malé děti:
Není vhodné při kojení a pro malé děti. Těm necháme stranou pár špaget a připravíme jim snad nejoblíbenější pochoutku mých dětí – špagety se strouhaným sýrem ;-). Případně je můžete promíchat s máslem či trochou olivového oleje.
1 komentář
Komentáře nejsou povoleny.