Toto jídlo vařím ráda, protože je snadné, dobré a nezůstane po jeho přípravě skoro žádné nádobí.
plátky krkovice (lepší jsou s kostí)
1-2 větší cibule
brambory
smetana na vaření (nebo ke šlehání, může být i naředěná zakysaná smetana, všechny tři varianty jsou odzkoušené a dobré)
sůl
pepř
sladká mletá paprika
sádlo na vymazání pekáče
Maso osolíme a opepříme. Vložíme vedle sebe do sádlem vymazaného pekáče a okořeníme sladkou paprikou.
Cibuli podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Oddělíme jednotlivé vrstvy a posypeme jí maso.
Brambor oškrábeme (pokud spěcháme a máme pěkné brambory, jen pořádně omyjeme kartáčem), nakrájíme na kolečka a ve 2-3 vrstvách poskládáme na maso. Každou vrstvu brambor osolíme.
Zalijeme smetanou a dáme péct na 180-200°C, nejprve asi hodinu zakryté a poté dopečeme odkryté (ještě minimálně půl hodiny.
Podáváme na podzim a v zimě s kompotem, na jaře a v létě se salátkem z čerstvé zeleniny.