Recepty od Dity P., to je pro mne většinou záruka chutného výsledku. Nejinak je tomu i u této bábovky.
20 dkg másla
20 dkg třtinového cukru (nebo krupicového)
4 vejce
2 lžíce rumu
25 dkg tvarohu (lépe kostka, než vanička, ale jde to i z toho vaničkového)
15 dkg hladké mouky
15 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kdo má rád, může přidat propláchnuté rozinky
Máslo, cukry, žloutky a rum našleháme (případně důkladně utřeme).
Vmícháme tvaroh a mouky smíchané s práškem do pečiva (můžeme zašlehat).
Z bílků s špetky soli našleháme tuhý sníh, který poté lehce vmícháme do těsta.
Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a pečeme na cca 160-180°C 45-60 minut (zkoušíme špejlí, zda už je hotová.