Jatýrka na cibulce

Rychlé, snadné a levné jídlo. Škoda jen, že ho kluk nemá rád, jinak by byly na stole častěji.

kuřecí nebo kachní játra
cibule
pepř
kmín (pro malé děti lépe drcený)
sůl
lžíce hladké mouké mouky
olej nebo kachní sádlo

Z jatýrek odstraníme cévy a blanky a nakrájíme je na nudličky.

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na kachním sádle či oleji. Když zesklovatí, přidáme pokrájená játra a osmahneme. Pak opepříme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 15-20 minut. Poté vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody a ještě krátce povaříme.

Osolíme až hotové jídlo,

Podáváme s rýží.

 

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.