Pečené krůtí stehno

1 velké krůtí stehno
sůl
skořice
pepř (nemusí být)
2 jablka (nemusí být)
1-2 cibule (nemusí být)
máslo na vymazání pekáče

Maso osolíme, opepříme a okořeníme skořicí.

Dáme do máslem vymazaného pekáče a můžeme dle chuti přidat na čtvrtiny nakrájená jablka a cibuli.

Pečeme na 180°C nejprve zakryté a potom odkryté. Dle potřeby podléváme.

Jako příloha se hodí rýže nebo brambory. Dále v zimě kompot či kyselá okurka, na jaře a v létě salát ze sezónní zeleniny.

Těhotenství, kojení, malé děti:

Vhodné pro všechny. V těhotenství vynecháme skořici a při kojení cibuli a pepř.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.