salát z kysaného zelí s jablky

Vynikající zimní salát

350g kysaného zelí
2 jablka
1 červená kapie (nemusí být)
cca 2 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce olivového oleje
trocha bílého pepře (nemusí být)
jarní cibulka dle chuti (také nemusí být ;-))

Zkrátka si ho udělejte dle chuti. Základ tvoří kysané zelí, jablka a křen.

Jablka můžete buď nastrouhat nebo nakrájet na drobné kostičky.

Je to vynikající zdroj vitamínů především v zimním období, kdy máme naložené zelí a přirozeně uskladněná jablíčka z podzimní sklizně. Zařazujte tak často, jak na něj budete mít chuť.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.