Linecký mřížkový koláč

500 dkg másla (já dávám 1 máslo a 1 Heru)
25 dkg cukru moučka
75 dkg hladké mouky
2 žloutky
1,5 – 2 skleničky pikantní marmelády – nejlépe rybízové
Všechno (kromě marmelády) na vále důkladně prohněteme v těsto, které dáme tak na půl hodiny odpočinout.
Pak rozválíme 2/3 těsta na plech (který už nevymazáváme) a potřeme marmeládou. Ze zbylého těsta vyválíme hady, ze kterých uděláme mřížku na koláč.
Pečeme v předehřáté troubě zvolna na 150-160°C, až mřížka začne lehce růžovět.
Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.