Aby Vám byl domov oporou

Až poměrně nedávno jsem se dočetla jednu důležitou věc o držení těla. Celý život jsem se celkem marně snažila držet se vzpřímeně a mít rovná záda. Když jsem se snažila táhnout se do výšky a rovnat záda, byla to dřina. A pak jsem se TO dočetla. Tělo od pasu dolu má být oporou a pevně se opírat do země či jiné základny a čerpat z ní energii, zatímco od pasu nahoru se máme snažit vytáhnout nahoru, k nebi. Není vám to povědomé? S hlavou v oblacích a nohama pevně na zemi?Pokud je to pro Vás také novinka, schválně si to zkuste. Cítíte, jak to jde najednou snadno?
Mám za to, že to takto funguje nejen s tělem a přeneseně duchem člověka, ale že se tento jednoduchý princip dá použít v životě v různých oblastech. Pojďme se podívat na to, co by to mohlo znamenat v otázce útulného domova. Možná se neustále dokola snažíte s různými úspěchy udělat doma pořádek a je to pro vás vyčerpávající a pořád tak nějak nedokonalé. Nebo máte i byt uklizený, ale stále to nějak není ono?

Zkuste si vytvořit pevný základ, o který se bude Váš domov opírat. Najděte si teď pár měsíců čas na to, abyste ho důkladně pročistili od zbytečných věcí nebo věcí, které na Vás nepůsobí dobře a pro věci, které Vám dělají radost a ponecháte si je najděte příhodné místo a uložte je tam úhledně a s radostí.

Vytvořte si domov, na který pro Vás bude příjemný pohled. Vzdušný, barevně sladěný. Domov, kde budou místnosti a různá místa plnit správně svůj účel. Inspiraci k tomuto kroku najdete v mé e-knížce: „Jak vytvořit útulný domov“.

Postavíte si tak pevný základ, se kterým jednak trocha provozního nepořádku úplně nezamává, ale především uvidíte, že úklid a udržení útulného domova půjde velice snadno. Věřte mi, znám byty, které jsou naleštěné a dokonale uklizené a přesto působí velice neútulně. Je to škoda.

Vzpomeňte si na ten rozdíl, když jste si zkusili narovnat záda a vytáhnout se z pasu nahoru ve chvíli, kdy jste zároveň spodní část těla opřeli do země. Vnímám to v oblasti úklidu stejně.

Pokud Vás toto téma oslovilo a rádi byste si domov pročistili a vytvořili si z něj místo, které Vás naplňuje radostí a můžete se o něj opřít jako o svoji základnu a zdroj energie pro další činnosti, které v životě děláte, nabízím Vám nyní e-kurz: „Zbavte se nepořádku a ukliďte si jednou provždy“

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.