Těstoviny s rajčaty a Ricottou

Přemýšlím, co k tomu napsat, protože název vlastně vystihuje celý recept. Snad jen, že je to super rychlovka, která je moc dobrá a vhodná i pro malé děti.

těstoviny oblíbeného tvaru
rajčata dle chuti
Ricotta
olivový olej
sůl
bazalka – nemusí být

Těstoviny uvaříme ve slané vodě „al dente“.

Rajčata nejlépe spaříme a oloupeme. Já to tedy nedělám, ale je fakt, že pro malou pak slupky odděluji na talíři. My ostatní to jíme i se slupkami ;-). Nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji krátce osmahneme. Lehce osolíme (pro malé děti není třeba solit)

Přidáme Ricottu a jen prohřejeme. Můžeme servírovat na těstoviny, nebo přidat na pánvičku s Ricottou také těstoviny a promíchat.

V létě můžeme dochutit bazalkou.

Těhotenství, kojení, malé děti:

Vhodné pro všechny. V těhotenství se nedoporučuje bazalka.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.