Blesková ovocná bublanina

Během posledního týdne jsem ji dnes pekla již potřetí. Musela jsem vyfotit v neupečeném stavu, protože po vyndání z trouby se začne ztrácet před očima ;-). Dříve jsem pekla podle náročnějšího receptu, ale tento snadný a rychlý recept jsem si hned zamilovala a výsledek i celá rodina. Vyzkoušeno z třešní a jahod, ale určitě to půjde i z jiného šťavnatého ovoce.bublanina

Budete potřebovat:

2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka

jahody, třešně, rybíz nebo jiné šťavnaté ovoce

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva smíchejte. Přidejte vejce, olej a mléko a promíchejte. Stačí  vařečkou nebo metličkou, můžete i našlehat, ale je to zbytečné.

Do vymazaného a hrubou moukou vysypaného hlubšího plechu nalijte těsto, poklaďte ovocem a pečte v troubě na 160°C do zlatova.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.