Petrželová polévka

Název nezní moc lákavě, ale – věřte nebo ne – tato polévka patří u nás v rodině mezi ty úplně nejoblíbenější. Zároveň je velice snadná na přípravu.

3-4 větší petržele
1 mrkev (nemusí být)
1-2 cibule
1 stroužek česneku
lžička kari (pro malé děti kari nedáváme)
sůl
máslo

Na másle osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, česnek, petržel a mrkev (použijte dostatek másla, ať se cibule ani česnek nepřipaluje). Osolíme, zalijeme vodou, přidáme kari (pro malé děti nedáváme) a vaříme do měkka.

Poté odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout, rozmixujeme tyčovým mixérem nebo propasírujeme přes jemné síto a vmícháme smetanu na vaření či smetanu ke šlehání.

Těhotenství, kojení a malé děti:

V těhotenství se vyhneme kari, které není vhodné ani při kojení a pro malé děti. Při kojení není tato polévka vhodná kvůli cibuli a česneku. Pro malé děti můžeme česnek vynechat.

Pokud použijeme kvalitní koření, tak bez „Éček“

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.