Dušená mrkev s hovězím masem

Toto jídlo je velmi vhodné i pro malé děti a bývá jimi oblíbené. Já ho miluji.

mrkev (dle chuti a potřeby, alespoň 3 velké mrkve)
máslo
sůl
cukr
citrónová šťáva
trochu hladké mouky

vařené hovězí maso
máslo

Mrkev nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na tenká kolečka.

V kastrůlku s nepřilnavým dnem (já používám opět smaltované litinové černé nádobí s modrým vnitřkem) necháme rozpustit jednu větší lžíci másla. Přidáme mrkev a osmahneme. Pak osolíme, zalijeme vodou cca 2 cm nad povrch mrkve a dusíme. poté dochutíme cukrem a citrónovou šťávou, přidáme ještě plátek másla a zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě chvíli povaříme.

Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky (napříč vlákny), lehce osmahneme na másle, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.

Podáváme s bramborem maštěným máslem.

Těhotenství, kojení, malé děti:

Velmi vhodné pro všechny (ve variantě jen s trochou másla a bez soli, cukru a citrónové šťávy také pro úplně nejmenší děti do 1 roku).

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.