Toto jídlo je velmi vhodné i pro malé děti a bývá jimi oblíbené. Já ho miluji.
mrkev (dle chuti a potřeby, alespoň 3 velké mrkve)
máslo
sůl
cukr
citrónová šťáva
trochu hladké mouky
vařené hovězí maso
máslo
Mrkev nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na tenká kolečka.
V kastrůlku s nepřilnavým dnem (já používám opět smaltované litinové černé nádobí s modrým vnitřkem) necháme rozpustit jednu větší lžíci másla. Přidáme mrkev a osmahneme. Pak osolíme, zalijeme vodou cca 2 cm nad povrch mrkve a dusíme. poté dochutíme cukrem a citrónovou šťávou, přidáme ještě plátek másla a zaprášíme moukou a za stálého míchání ještě chvíli povaříme.
Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky (napříč vlákny), lehce osmahneme na másle, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a chvíli podusíme.
Podáváme s bramborem maštěným máslem.
Těhotenství, kojení, malé děti:
Velmi vhodné pro všechny (ve variantě jen s trochou másla a bez soli, cukru a citrónové šťávy také pro úplně nejmenší děti do 1 roku).