Vepřové na hořčici

Jednoduchý a vynikající recept, který mám od vynikající kamarádky.:-)

4 vepřové řízky
cca 3 lžíce plnotučné hořčice
sůl
bílý pepř
cibule
trocha hladké mouky
olej

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (a můžeme dát uležet spolu s cibulí).
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, řízky trochu pomoučíme a zprudka osmahneme za všech stran (tak cca 2 minuty, jen, aby se zatáhly). Pak vyjmeme a osmahneme ještě cibulku. K ní přidáme řízky, podlijeme a dusíme asi hodinu, až hodinu a půl. Průběžně podléváme vodou, případně i trochou bílého vína.
Podáváme s rýží (a vzniklou omáčkou). Věřím, že si tenhle recept okamžitě zamilujete, jako já.
Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.