Dušené kysané zelí

Recept dle tradiční Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.

35 dkg zelí
lžíce sádla
1/2 cibule
1/2-1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu
sůl dle chuti

Já mám ráda zelí kyselé, proto ho nepropírám, ale možná pro děti – nebo máte-li raději jemnější chuť – zelí properte.

Zelí vložte do kastrůlku, přidejte malou naběračku horké vody, špetku kmínu, sůl, lžičku sádla, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 min.

Poté osmahneme na sádle jemné nasekanou cibulku do sklovata, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku.

Nalijeme jíšku na zelí a ještě podusíme.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.