Hemenex

aneb snídaně na vidličku.

plátky anglické slaniny (3 na 1 pánev)
vejce (2-3 na jednu pánev)
sůl
pepř
tvrdý sýr (nemusí být)

Na pánvi na sucho rozpalte plátky anglické slaniny.

Když je pěkně zkroucená a téměř hotová, rozklepněte na pánev vajíčka, osolte (nejlépe mlýnkem), opepřete a přidejte tvrdý sýr. Ztlumte oheň a nechte prohřát dle své chuti. U nás děláme tak, aby bílek už byl tužší, ale žloutek ještě relativně tekutý, což tedy teď v těhotenství nemůžu.

Těhotenství, kojení, malé děti:

Toto jídlo není vhodné pro malé děti. V těhotenství je potřeba použít čerstvá vejce a nechat je řádně propéct, aby se zabránilo možné nákaze.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.