Pokud opravdu nemáte žádný čas na přípravu jídla a máte dostatek vajec, jsou vaječné omelety výbornou volbou.
na 1 omeletu:
3 čerstvá vejce
sůl
bílý pepř (nemusí být)
mražený nebo čerstvý hrášek
1-2 plátky tvrdého sýra (Eidam, Madeland, můžeme nakrájet i kousky sýra vcelku samozřejmě)
máslo na pánev
Vejce si rozšleháme se solí a pepřem v hrnečku.
Na másle krátce orestujeme zelený hrášek, nalijeme na něj vejce, ztlumíme oheň, na vejce dáme kousky sýra (plátky rozdělíme na menší kousky). a prohřejeme, až je vejce udělané dle našich představ.
Podáváme s rajčatovým nebo jiným salátkem a čerstvým pečivem.
Těhotenství, kojení a malé děti:
V těhotenství dbáme na výběr vajec a jejich čerstvost a důkladné prohřátí. Jinak velice vhodné pro všechny, pokud hrášek nezpůsobuje nadýmání u malých miminek.
1 komentář
Komentáře nejsou povoleny.