Vaječné omelety s hráškem a sýrem

Pokud opravdu nemáte žádný čas na přípravu jídla a máte dostatek vajec, jsou vaječné omelety výbornou volbou.

na 1 omeletu:

3 čerstvá vejce
sůl
bílý pepř (nemusí být)
mražený nebo čerstvý hrášek
1-2 plátky tvrdého sýra (Eidam, Madeland, můžeme nakrájet i kousky sýra vcelku samozřejmě)
máslo na pánev

Vejce si rozšleháme se solí a pepřem v hrnečku.

Na másle krátce orestujeme zelený hrášek, nalijeme na něj vejce, ztlumíme oheň, na vejce dáme kousky sýra (plátky rozdělíme na menší kousky). a prohřejeme, až je vejce udělané dle našich představ.

Podáváme s rajčatovým nebo jiným salátkem a čerstvým pečivem.

Těhotenství, kojení a malé děti:

V těhotenství dbáme na výběr vajec a jejich čerstvost a důkladné prohřátí. Jinak velice vhodné pro všechny, pokud hrášek nezpůsobuje nadýmání u malých miminek.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.