hovězí zadní
cibule
česnek
3-4 rajčata
1 jablko
sůl
pepř
sladká nebo pálivá paprika
grilovací koření (nemusí být)
skořice
čerstvé bylinky, pokud máme po ruce (dle chuti, výborná je bazalka, může být i mateřídouška, oregáno, saturejka nebo směs)
Maso pokrájíme na menší kostičky. Osolíme, opepříme, lehce poprášíme skořicí, a dochutíme paprikou případně grilovacím kořením.
Cibuli a česnek pokrájíme na jemno.
Rajčata a jablko nakrájíme na kostičky.
Maso zprudka osmahneme na oleji. vyjmeme z pánvičky, přidáme trochu oleje a osmahneme cibulku do sklovata. Poté přidáme česnek a maso a společně ještě chvíli osmahneme.
Pak přidáme jablko a rajčata a společně orestujeme a chvíli podusíme. Bylinky přidáme až úplně nakonec, společně už pak jen s bylinkami prohřejem pár minut.
Podáváme nejlépe s brambory pečenými v troubě. Nebo s Lyonskými bramborami.