Hovězí soté s rajčaty a jablkem

hovězí zadní
cibule
česnek
3-4 rajčata
1 jablko
sůl
pepř
sladká nebo pálivá paprika
grilovací koření (nemusí být)
skořice
čerstvé bylinky, pokud máme po ruce (dle chuti, výborná je bazalka, může být i mateřídouška, oregáno, saturejka nebo směs)

Maso pokrájíme na menší kostičky. Osolíme, opepříme, lehce poprášíme skořicí, a dochutíme paprikou případně grilovacím kořením.

Cibuli a česnek pokrájíme na jemno.
Rajčata a jablko nakrájíme na kostičky.

Maso zprudka osmahneme na oleji. vyjmeme z pánvičky, přidáme trochu oleje a osmahneme cibulku do sklovata. Poté přidáme česnek a maso a společně ještě chvíli osmahneme.

Pak přidáme jablko a rajčata a společně orestujeme a chvíli podusíme. Bylinky přidáme až úplně nakonec, společně už pak jen s bylinkami prohřejem pár minut.

Podáváme nejlépe s brambory pečenými v troubě. Nebo s Lyonskými bramborami.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.