Týdenní jídelníček – sedmý masopustní týden: 18. – 24. 2.

Čeká nás poslední celý masopustní týden, v tom dalším už budeme v masitých hodech a veselí pokračovat jen do úterý, kdy se celé masopustní období završí průvodem maškar a po kterém přichází popeleční středa, zahajující předvelikonoční postní období, nebo chcete-li období jarní očisty.

Sobota:
1. snídaně: čerstvé ovoce, čaj
2. oběd: hovězí znojemská s rýží nebo houskovým knedlíkem, kyselá okurka nebo kompot
3. večeře: dýňová polévka, kuřecí křidélka na medu, chléb, zelný salát

upečeme linecký mřížkový koláč

Neděle:
1. snídaně: bochánek, kakao
2. oběd: pečené kuře, brambory, kompot
3. večeře: brokolicová polévka, staročeská lepenice se slaninou

Pondělí:
1. snídaně: chléb se šunkou a sýrem, čaj
2. oběd: brokolicová polévkarizoto ze zbylého kuřecího masa, kyselá okurka
3. večeře: hovězí vývar, pečená zelenina

připravíme si domácí jogurt

Úterý:
1. snídaně: jogurt s medem a ořechy, bílá káva
2. oběd: hovězí vývarbramborové šišky s mákem
3. večeře: medailonky z vepřové panenky, šťouchané brambory nebo rýže

upečeme chléb
připravíme si domácí žervé

Středa:
sn: chléb se žervé, jablko, čaj
o: hovězí vývar, vařené hovězí maso s dušenou mrkví a bramborem
ve: buřtguláš nebo zelená minestrone, chléb

upečeme perník

Tučný čtvrtek:

1. snídaně: perníkbílá káva
2. oběd: polévka z červené čočky s lahůdkovým droždím, pečená zelenina, kuskus
3. večeře: pečené vepřové maso, bramborový knedlík, zelí

Pátek:
1. snídaně:perník, mléko
2. oběd: polévka z červené čočky s lahůdkovým droždím, zbylé pečené vepřové maso a knedlíky osmahnuté na sádle s kysaným zelím
3. večeře: zimní „čína“ z kuřecího nebo vepřového masa, rýžové nudle

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Komentáře: 2

  1. Dobrý den, ráda pročítám váš blog a nechám se inspirovat. Jak prosím připravujete bílou kávu? Předem děkuji za odpověď. 😀 Radka D.

  2. Dobrý den, moc se omlouvám, že jsem se k tomu dostala až teď a přidávám postup vaření bílé kávy: http://helenaprochazkova.cz/2017/02/24/bila-kava/

    melta (asi necelá lžíce na porci = velký hrnek)
    voda (já dělám tak 1-1,5 dl na porci)
    mléko (o něco víc, než vody, tedy okolo 2-3 dl na porci)

    Vodu přivedeme do varu, poté přidáme meltu a povaříme asi 5 minut. Poté ještě necháme chvíli louhovat.

    Mezitím si v jiném kastrůlu svaříme mléko.

    No a pak jen namícháme v poměru, který nám chuťově vyhovuje a můžeme osladit.

    Dobrou chuť

Komentáře nejsou povoleny.