Medailonky z vepřové panenky

panenka
sůl
bílý pepř
hladká mouka

může být trocha bílého vína
může být smetana

Panenku nakrájíme na medailonky asi 1 cm tlusté. Klouby prstů medailonky pomačkáme (nenaklepáváme). Obalíme v mouce smíchané se solí a bílým pepřem.

Osmahneme na oleji do zlatova (asi 3-4 minuty po každé straně).

Maso vyjmeme a výpek můžeme zalít vínem nebo vodou, trochu povařit, dochutit solí, bílým pepřem a případně i smetanou.

Podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *