Polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím

1 velká brambora
1-2 mrkve
1 petržel
cca 1/4 celeru
1 malá cibule
1/2 hrnku červené čočky
lahůdkové droždí
sůl
polévkové bylinky (sušené nebo čerstvé – libeček, petrželka, pažitka, zeleninové natě)

Cibuli pokrájíme na drobno a osmahneme na másle do sklovata.
Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a chvíli orestujeme.

Zalijeme vodou, přidáme pokrájenou bramboru a červenou čočku, osolíme a vaříme asi čtvrt hodiny.

Když zelenina změkne, přidáme hrst lahůdkového droždí a sušené nebo posekané bylinky a chvíli povaříme.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.