Zeleninová „čína“ s vepřovým nebo kuřecím masem

sezónní zelenina dle chuti:
mrkev
pórek
cibule
petržel
zelí
mražený hrášek
mražené fazolky

vepřové nebo kuřecí maso
solamyl
(vejce, pokud budete maso nakládat předem)
sojová omáčka
sůl
můžeme přidat trochu datlového nebo javorového sirupu
olej na smažení

Maso je dobré nakrájet na nudličky a na pár hodin (nebo přes noc) naložit: nasolit, poprášit solamylem a naložit do vajíčka smíchaného se sojovou omáčkou. Pokud nebudete nakládat, vajíčko vynechte, maso nasolte a poprašte solamylem před vařením.

Vybranou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky.

Na oleji osmahneme nejprve maso do zlatova, pak přidáme zeleninu a sojovou omáčku, případně také trochu sirupu a společně restujeme do křupava.

Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *