Bílá káva

Jako malá jsem ji u babičky měla hrozně ráda. Poměr vody a mléka a i množství melty si časem přizpůsobíte svým chutím (stejně tak, jako u kávy klasické), takže tady jde spíše o postup.

melta (asi necelá lžíce na porci = velký hrnek)
voda (já dělám tak 1-1,5 dl na porci)
mléko (o něco víc, než vody, tedy okolo 2-3 dl na porci)

Vodu přivedeme do varu, poté přidáme meltu a povaříme asi 5 minut. Poté ještě necháme chvíli louhovat.

Mezitím si v jiném kastrůlu svaříme mléko.

No a pak jen namícháme v poměru, který nám chuťově vyhovuje a můžeme osladit.

 

 

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *