Kuřecí prsa zapečená s meruňkou nebo broskví

Velice snadná minutka, která bude chutnat i těm nejvybíravějším dětem ;-).

2 velká kuřecí prsa
sůl
kompotovaná nebo čerstvá meruňka či broskev (můžete zkusit i hrušku)
plátkový sýr
šunka (nemusí být)
olej

Kuřecí prsa naklepeme, nasolíme, rozkrojíme na menší porce (na poloviny) a nejlépe přes noc necháme naložené v oleji (ale není nutné).

Na pánvičce s pokličkou a nepřilnavým dnem rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmahneme z obou stran. Pak ztlumíme oheň, chvíli propečeme, otočíme, na každý kousek položíme půlku broskve či meruňky, poklademe plátky šunky a sýra (nebo jen sýra), přiklopíme pokličkou a necháme chvíli zvolna zapéct. Pokud je třeba, malinko podlijeme vodou, ale maso většinou pustí šťávu a potřeba to není.

Podáváme s bramborem maštěným máslem a meruňkovým či broskvovým kompotem, případně čerstvým ovocem či zeleninou. Na talíři posypeme pažitkou.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *