E-kurz Vytvořte si útulný domov do Vánoc

Pamatuji si, jak jsem ještě hodně za mlada ráda pozorovala okna okolních domů a přemýšlela o domovech, jaké tam lidé mají. Zvenku jen kostka s okny a vevnitř tolik různých jednotlivých životů a domovů. Vždycky mě těšilo promýšlet si věci u sebe doma, tvořit dekorace, přemýšlet o prostoru a možnostech a domov si přetvářet. Až jsem došla do bodu, kdy chci svoje nadšení šířit dál za hranice svého domova a pomáhat tak ostatním vytvářet si doma prostředí, kde je jim dobře a které si zamilují. A tak vznikla první e-knížka „Jak vytvořit útulný domov„. Od jejího napsání však přemýšlím, jak vám pomoci uvést teorii do praxe. Bylo mi jasné, že e-knížka nestačí. Proto také vznikla skupina určená mým čtenářům, ve které se vás snažím inspirovat a motivovat ke konkrétním krokům. Tuším ale, že i tak je to málo a proto po několika týdnech usilovného přemýšlení vznikl nápad otevřít pro vás tento intenzivní e-kurz, díky kterému se budu moci věnovat každému z vás osobně a osobně vás provést na cestě k útulnému domovu. Ano, chci to zvládnout do Vánoc. S každým z vás. A půjdu nyní s vámi (spolu se svými třemi dětmi, tak se nebojte nerealistických úkolů ;-)).

Komu je kurz určen? Všem těm, kdo vidí či cítí, že potřebují radikálně pohnout s místem, ve kterém žijí. Bude to hodně o úklidu, ale zdaleka ne jen o něm. Zbavíte se věcí, které Vám v životě překáží, pohrajeme si s barvami, květinami a dekoracemi. Rozdělíme si byt na místa, kde trávíte čas a každé zvlášť si s mojí pomocí zútulníte tak, aby na Vás to místo působilo útulně a zároveň také dobře plnilo svůj účel. Budu se Vám věnovat osobně a tak už to nepůjde stylem něco si přečtu a pustím z hlavy. Bude potřeba Vaše spolupráce a díky tomu věřím, že do Vánoc budete mít opravdu útulný domov!

Je to pro ty z vás, kteří se pevně rozhodnou a budou ochotni se do toho pustit. Ano, budete tomu nejspíš muset obětovat čas a něco ze svého pohodlí, ale pomyslete, do Vánoc byste měli vyřešený třeba i dlouholetý problém. Konečně byste se doma cítili dobře a měli čas, myšlenky a elán na to důležité ve vašem životě. Navíc, jak za sebou uvidíte kus práce a uvolníte energii, věřím, že Vás práce na Vašem domově bude bavit a budete se těšit na každý další krok.

Tento první kurz bude svým rozsahem věnovaný spíše bytům a prostorám, kde opravdu žijeme. Pomineme zatím garáže, sklepy a půdy.

Protože se vám chci věnovat každému individuálně, otvírám pouze omezený počet míst, proto pokud do kurzu opravdu chcete vstoupit, neváhejte. Můžete se do konce července hlásit zde:

Vaše jméno

Váš email

Poznámka

Nečekejte automatickou odpověď, ozvu se Vám osobně

Vzhledem k tomu, že otevírám první běh, máte nyní jedinečnou šanci projít e-kurzem za zvýhodněnou cenu 1.789,- Kč.

Možná se Vám i tato částka zdá vysoká a váháte. Ano, mohli byste si za stejné peníze pořídit třeba pěknou skříňku, truhlíky s květinami nebo si zajít párkrát s rodinou na oběd. Já Vám nabízím možnost vytvořit si doma prostředí, kde Vám bude dobře, kde budete čerpat energii, kam se budete rádi vracet. Nebudete vázáni tíhou nedokončených věcí a nepořádku. A to vše už do Vánoc! Od Nového roku pak budete svobodnější, volnější a věřím, že i ten oběd s rodinou si lépe užijete.

PÁR SLOV O MNĚ

jaŽiji v činžovním domě ze 30. let, v bytě  2+1 s partnerem a třemi malými dětmi. Od doby, co jsem skončila školu, jsem se celkem sedmkrát stěhovala, z toho třikrát s malým dítětem. Počet členů domácnosti se měnil a svůj byt, ve kterém s krátkými přestávkami bydlím již třináct let, tak neustále měním, aby co možná nejlépe vyhovoval potřebám rostoucí rodiny a zároveň byl i útulný.

Moc dobře vím, co to je mít byt zaskládaný krabicemi po stěhování a žádné síly to uklidit. Znám moc dobře i to naléhavé volání múzy, kdy člověk nemá klid, dokud nesedne k psacímu či šicímu stroji a za chvíli je byt plný věcí, které je potřeba uklidit a pod nohama skřípou drobky a písek. Znám i situaci, kdy je byt plný krabic a věcí po sestěhování partnerů a málo úložných prostor k úklidu.

Můj byt byl často vzhůru nohama, někdy i hodně dlouhou dobu. Ale i díky tomu teď mohu předávat zkušenosti, jak vytvořit útulný domov prakticky z jakéhokoli počátečního bodu.

Kromě úprav na svém bytě, jsem také nasbírala zkušenosti během několikaleté rekonstrukce secesního domu pod vedením výborného architekta a momentálně začínáme s rekonstrukcí staršího domu. Už vím, co na bytě vnímám jako útulné a co naopak může celý dojem pokazit.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.