Nepořádek – v čem nám brání?

Možná to taky znáte: cítíte touhu něco udělat, vyrazit na výlet, něco vytvořit, přečíst si knížku, zajít do kina, ale tíží Vás pocit, že byste měli nejdřív uklidit ten nepořádek, co doma máte. Možná se nakonec i pustíte do toho, do čeho máte chuť, ale stejně si to plně neužijete.

Nepořádek může být různý. Pro někoho jsou to nevybalené krabice po stěhování nebo jen nevybalené tašky po příjezdu z dovolené, pro jiného nahromaděný provozní nepořádek doma, nevytříděné hračky nebo oblečení po dětech. Může to být delší dobu neuklizená špajzová skříň nebo lednice nebo třeba věci, které potřebují opravit. Je to zkrátka to, co dělá Váš domov neútulným a na Vás samotné působí skličujícím dojmem, že je s tím potřeba pohnout. Ať už vědomě či podvědomě. Více si o tom můžete přečíst v mém článku „Co to ten nepořádek vlastně je„.

Mám pro Vás úkol: napište si, co byste dělali, kdybyste měli doma uklizeno. Vžijte se do té situace, že už je doma vše hotové. Vy máte zažité určité návyky a tak Vám udržování útulného domova nezabere příliš času. Netíží Vás myšlenka vůbec na nic, co je potřeba doma udělat. Napište si jednu nebo i více věcí, do čeho byste se pustili. Jaký je to pocit?

Není to úžasná motivace, proč si doma udělat pořádek? Pokud pochopíte, že Vás nepořádek, chaos a zbytečné věci odvádí od užívání si nebo naplnění svého života, věřím, že Vám teď nebude zatěžko třeba i něco ze svého volného času obětovat na to, abyste si doma udělali pořádek.

Útulný a uklizený domov je velice inspirující a věřím, že v něm budete načerpávat síly.

Pokud se do toho chcete opravdu závazně pustit a budete rádi, když Vás někdo na cestě povede, můžete se přihlásit do e-kurzu „Zbavte se nepořádku a ukliďte si jednou pro vždy“ , a dostanete tak nejen návod, jak si uklidit a jak to zařídit, aby uklizeno zůstalo, ale také neustálou podporu a inspiraci. Další informace a přihlášku  do kurzu najdete TADY.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Komentáře: 5

  1. Uprataná, prehľadná domácnosť je the Best! Vážne dá priestor žene na mnohé iné aktivity a umožní jej to mať i lepšiu náladu 🙂 Dík za skvelý článok!

  2. Tím popelem to fakt funguje, nejlépe ještě za tepla, když už okno není horké, ale jště teplé. Stačí k tomu zmíněný popel a staré noviny.

Komentáře nejsou povoleny.