Fejeton o bordeláři

Narozdíl od pekařů, kuchařů a stavařů, kteří mohou být jak špatní, tak i výborní, bordelář má ten úděl, že je vždy jen hrozný, neskutečný, děsný. I když paradoxně právě to, že je „hrozný“ ve skutečnosti znamená, že je bordelářem znamenitým,

Tento fejeton píšu pro všechny pořádkumilovné lidi, kteří by si alespoň na chvíli rádi zkusili, jaké to je být takovým celkem obstojným bordelářem.

Stačí dodržovat několik pravidel:

1. Nechte vše ležet tam, kde Vám to zrovna odpadlo od ruky. Neuklízejte nic na své místo potom, co to použijete. Zvládnutím tohoto umění máte skoro vyhráno.  Až si tento bod osvojíte, stačí ho pak pár dní praktikovat a už si o Vás nikdo nebude myslet nic jiného, než že jste  bordelář.

2. Při jídle se neomezujte jen na jídelní stůl. Vždyť co ztrácet čas sezením, když s rohlíkem v puse můžete zařídit tolik věcí. Hlavně si neberte talířek, ať si snahu nezmaříte tím, že byste snad některé drobečky zachytili na něj.

3. Po jídle zásadně nesklízejte ze stolu a nemyjte nádobí. Ano, hádáte správně, že i toto je poměrně rychlá cesta k úspěchu.

4. Určitě si občas dopřejte to potěšení roztrhat nějaký papír, třeba nějaký nepříjemný dopis. Samozřejmě papírky nechte ležet tam, kde Vám zrovna odpadly od ruky, případně je můžete trochu rozházet po bytě.

5. Když se ráno (nebo kdykoli během dne) oblékáte, vyndejte ze skříně raději oblečení více, ať se můžete rozhodnout, které si vezmete (případně které zrovna obléknete) a pak všechno nechte ležet na zemi. Ano, můžete ho nechat rozložené v několika místnostech.

6. Pořiďte si děti, které za Vás vše výše zmíněné obstarají.

A kdyby náhodou někoho už nebavilo být bordelářem, něco pro něho mám.

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.