Vnitřní nebo vnější bordelář?

Bordeláři vnitřní

Dokáží ze svého domova vytvořit překrásnou Potěmkinovu vesnici. Mají navenek krásně uklizeno, ale nedej bože, aby se jim někdo podíval do skříně, natož pod postel. Vítejte u bordelářů vnitřních. Takoví bordeláři moc neřeší, jestli je oblečení vyžehlené a složené, nádobí z myčky suché nebo na kalhotách chybí knoflík – hlavně, že to není na očích. A jejich postoj je pro nás, vnější bordálěře, určitě inspirativní. Rádi bychom se tomu taky naučili, občas i nad něčím mávneme rukou – ale pak lovíme věci ze skříní, abychom je vyžehlili ;-).

Bordelář vnější

Nenapravitelní perfekcionisti, u kterých to často vypadá jak po výbuchu jen proto, že se chystají vyžehlit tu tunu prádla, skládají potraviny na linku vedle špajzové skříně, protože ji nejprv chtějí zbavit molů a vyčistit, v předsíni mají nevybalené tašky a u šicího koutku se jim kupí věci k vyspravení? Takoví jsou bordeláři vnější. Ano, na první pohled je u nich nepořádek, ale když otevřete jakoukoli skříň, či šuplík, uvidíte krásně srovnané věci, vyžehlené a složené oblečení, … Vše má své dané místo. A tak, když to místo nemají nebo nemají dostatek času věci do skříně uklidit perfektně, povalují se jim jinde po bytě. 😉

Zvlášť pro ty vnější bordeláře je určena moje novinka – Týden pro Váš domov. Jedná se o intenzivní týdenní kurz, během kterého si doma uklidíte nahromaděný nepořádek.

A ano – samozřejmě je spousta lidí, kteří nezapadají ani do jedné z těchto kategorií a mají uklizeno oboje, ale tací nejspíš až sem nedočetli ;-).

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Komentáře: 3

  1. Jsem asi vnější bordelar.Proste všechno chci mít co nejvíce perfektní.A někdy proto se do ničeho nepustím.A také nevím co dřív a co později prostě neumím si udělat seznam věcí co mám udělat. Proto rozdělané několik věcí najednou a tak přebíhání z jedné věci na druhou a pak je večer a já mám rozdělenýc h skoro všechno a přitom jsem utahaná jako kdybych skladala uhlí.

  2. Výborný článek! Asi osciluju mezi obojím, někdy uklízím jen navenek, to jest zavírám bordel do skříní (hlavně kvůli návštěvám), ale duší jsem spíš vnější bordelář.

Komentáře nejsou povoleny.