Předjaří – čas vymést pavučiny a zbavit se všeho, co už k nám dál nepatří

Je to tady – únor a březen a ta kouzelná moc vyčarovat pocit plného jara v pár slunečných dnech. Také jako já cítíte tu svěží silnou energii a chuť pustit se do vymetení všeho, čím se u vás v posledních měsících (možná i letech) zanesl váš byt či dům?

Pusťte se do toho

Není vhodnější doba k tomu smést pavučiny ze stropů, vysmýčit každý kout, zamést a vyklidit balkón, terasu umýt parapety, dát pryč oblečení či další věci, které už k Vám nepatří.

Nečekejte na ideální chvíli, protože ta je právě teď – hned jak dočtete, do něčeho se pusťte! Klidně vytáhněte oblečení ze skříně – ať je jakákoli denní doba. Energie je teď plná a určitě najdete chuť i sílu vše dokončit.

 

A do čeho konkrétně se můžete pustit? Volba je na Vás, pusťte se do toho, do čeho máte největší chuť (a já věřím, že ji máte):

  • Ve slunné dny zameťte a vykliďte balkón nebo terasu.
  • Vytřete všechny rohy a kouty Vašeho domu či bytu. Odtáhněte vše, co Vám brání se k některým dostat – gauč, pračku, lednici, sporák.
  • Otřete parapety a rámy oken, můžete i umýt okna, když bude teplo.
  • Vhodný čas je i k vyklizení špajzu a postupnému zpracování zásob, které jsme si tam přes zimu udělali.
  • Projděte si svůj šatník nebo jiné věci a dejte pryč vše, co už k Vám nepatří.

K úklidu si tentokrát nepouštějte hudbu, ale vnímejte, jak Vaše energie během úklidu sílí. Přemýšlejte o tom, jak žijete, jak chcete žít, co už ve svém životě i domově nechcete a co naopak chcete posílit.

Kupte si nějakou pěknou jarní kytičku a dejte si ji na stůl nebo vnitřní parapet.

Pokud Vás zajímají další tipy, do čeho se teď v předjaří a začátkem jara pustit, spolu s nápady a návody na jarní tvoření, připojte se už teď k předvelikonočnímu Týdnu pro Váš domov a využijte inspiraci a motivaci nejen ode mne, ale také od ostatních účastníků ve skupině.

A pokud se chcete rovnou pustit do úklidu, stáhněte si e-mailový program 10 praktických kroků pro Váš jarní úklid a hned Vám začnou chodit e-maily s konkrétními tipy, do čeho se pustit právě v tom předjarním a jarním úklidu.

 

 

Helena Procházková
Píši a pořádám online kurzy pro všechny pořádkumilovné bordeláře (jako jsem já) a učím je objevit lásku k domovu skrze úklid a péči o domácnost.

Komentáře: 2

  1. Dobrý den, dnes jsem objevila Vaše skvělé články o úklidu 🙂 Přemýšlím o e-kurzu, je možné ještě získat první příspěvek zdarma? Děkuji.

  2. Dobrý den, dnes jsem objevila Vaše skvělé články o úklidu 🙂 Uvažuji o e-kurzu, je ještě možné získat první příspěvek zdarma? Děkuji.

Komentáře nejsou povoleny.